Urakka pähkinänkuoressa

Peruskorjauksen tavoitteena on taata toimiva ja viihtyisä kaupunkiympäristö myös tulevaisuudessa. Monen uudistuksen ajoittaminen samaan urakka-aikaan vähentää kaupunkilaisille aiheutuvia haittoja.

Mechelininkadun molemmille reunoille tulee pyöräkaistat. Pyöräilyn runkoreitit ovat tärkeä osa Helsingin liikennesuunnittelua.

Caloniuksenkadun ja Hietaniemenkadun raitiovaunupysäkit yhdistetään Arkadiankadun risteyksen kohdalle. Toimenpiteellä parannetaan 8-ratikan nopeutta ja luotettavuutta. Ilta- ja yöpysäköinti poistuu kadun varrelta. 

Kuva: Pasi Salminen

Mechelininkadun vesihuoltolinjat on rakennettu pääosin 1920- ja 1930-luvuilla. Peruskorjauksen yhteydessä uusitaan kaikki kadun alla sijaitseva kunnallistekniikka: vanhat viemäriputket, kaukolämpöputket ja kaapelivedot. Kestävän kehityksen kannalta on iso muutos, että hulevedet eivät jatkossa enää mene jätevesien joukkoon. 

Vehreä ja viihtyisä kaupunkiympäristö on tärkeä tulevaisuudessakin. Kadun puukujanne uusitaan yhtenä kokonaisuutena. Uusia puita istutetaan tilalle aiempaa enemmän, ja ne on myös suojattu kestämään paremmin. Niitä etsitään pääosin Suomesta mutta myös Ruotsin, Tanskan ja Saksan taimitarhoista. Taimet istutetaan tilalle mahdollisimman kookkaina, noin 7–8-metrisinä.