4.7.2018

Raitiotiekiskoja kunnostetaan Mechelininkadulla

HKL aloittaa tällä viikolla raitiotiekiskojen kunnostuksen Mechelininkadulla. Kiskot asennetaan Hietaniemenkadun ja Caloniuksenkadun väliselle alueelle.

Mechelininkadun peruskorjauksessa alkaa nyt ratakiskojen ja vaihteiden uusiminen. HKL asentaa ratatiekiskot Hietaniemenkadun ja Caloniuksenkadun välille seuraavien neljän viikon kuluessa. Kyseisen välin raitiovaunupysäkit tulevat Arkadiankadun risteyksen kohdalle. Työ alkaa kiskojen asennuksilla ja hitsauksilla. Betonointia päästään tekemään aikaisintaan ensi viikolla.

Töitä tehdään pääosin päivällä, mutta joitain työvaiheita on toteutettava öisin liikenteestä ja turvallisuussyistä johtuen. Yöllä tehtäviin töihin kuuluvat kiskomateriaalien kuljetukset sekä niiden purku työmaalla. Yötöitä tehdään enintään kahtena päivänä viikossa.

Ratatyöt valmistuvat suunnitelman mukaan elokuun alkupuolella, ja kiskoliikenne alkaa syyskuun alussa. Ratatöiden kunnostuksella pyritään nopeuttamaan 8 ratikan liikkumista ja näin saamaan kustannussäästöjä.

Peruskorjaus valmistuu 2018 loppuun mennessä

Mechelininkadun remontti on erittäin haasteellinen kallioisesta maaperästä johtuen. Alueella on jouduttu tekemään paljon louhintoja, joiden ajankohtaa on ollut hankala ennakoida. Peruskorjaus etenee haasteista huolimatta tarkistetussa kokonaisaikataulussa eli valmista on luvassa vuoden loppuun mennessä.

Mechelininkadun peruskorjaus on välttämätön, jotta kadun vanhentunut kunnallistekniikka voidaan uusia. Urakassa kadun vanhat viemäri- ja kaukolämpöputket, kaapelivedot sekä raitiokiskot uusitaan. Lisäksi koko ajoratoja rakennetaan uudestaan ja kadun reunoille rakennetaan pyöräkaistat.

Urakan valmistuttua niin jalankulkijat, pyöräilijät kuin autoilijatkin pääsevät kulkemaan sujuvasti omilla väylillään Mechelininkadulla.

Peruskorjauksen ajankohtaiset uutiset, muutokset ja tiedot liikennejärjestelyissä ovat luettavissa hankkeen verkkosivuilla ja Facebookissa. Voit myös halutessasi tilata tiedot älypuhelimeesi pikaviestipalvelu WhatsAppin kautta.