31.8.2018

Mechelininkadun raitiotiekiskojen kunnostus on valmis – kiskoliikenne jatkuu 1.9.2018

HKL saa tällä viikolla päätökseen Mechelininkadun raitiotiekiskojen kunnostuksen. Kiskot avataan liikenteelle 1.9.2018.

Mechelininkadun peruskorjauksessa on uusittu kesän aikana ratakiskot ja vaihteet. HKL on asentanut raitiotiekiskot Hietaniemenkadun ja Caloniuksenkadun välille.

Ratatyöt saatiin valmiiksi elokuun aikana, ja kiskoliikenne päästään aloittamaan Mechelininkadulla 1. syyskuuta. Ratatöiden kunnostuksen tarkoituksena on ollut nopeuttaa raitiolinja 8:n liikkumista.

"Haluamme palvella kaupunkilaisia mahdollisimman hyvin. Mechelininkadun raitiokiskoille tehdyt korjaukset palauttavat linja 8:n vanhalle matkustajille tutulle reitilleen Töölöstä Jätkäsaareen", kertoo Pekka Korpela, HKL:n projektipäällikkö.

Peruskorjaus valmistuu vuoden 2018 loppuun mennessä

Mechelininkadun peruskorjaus etenee haasteista huolimatta tarkistetussa kokonaisaikataulussa, eli valmista on luvassa vuoden loppuun mennessä.

Kadun peruskorjaus on välttämätön, jotta vanhentunut kunnallistekniikka saadaan uusittua. Urakassa laitetaan uusiksi kadun vanhat viemäri- ja kaukolämpöputket, kaapelivedot sekä raitiokiskot. Lisäksi koko ajoratoja rakennetaan uudestaan ja kadun reunoille rakennetaan pyöräkaistat.

Urakan valmistuttua niin jalankulkijat, pyöräilijät kuin autoilijatkin pääsevät kulkemaan sujuvasti omilla väylillään Mechelininkadulla.

(Kuva otettu ennen uudistusta.)