5.10.2018

Nordenskiöldin aukion ja Rajasaarentien väli valmistui

Mechelininkadun peruskorjaus Nordenskiöldin aukion ja Rajasaarentien välillä on valmistunut. Alueella tehtiin tänä syksynä vielä asfaltointi- ja viimeistelytöitä. Kesäkadun ja Rajasaarentien välinen alue valmistui syyskuussa 2017.

Vuoden 2017 alussa aloitettu Mechelininkadun mittava peruskorjaus etenee suunnitellussa kokonaisaikataulussa, ja valmista on vuoden loppuun mennessä.

Kesäkadun ja Pohjoisen Hesperiankadun välillä tehdään vielä ajoradan päällystystöitä, jotka valmistuvat lokakuun aikana. Pohjoisen Hesperiankadun ja Caloniuksenkadun välillä tehdään viemäri- ja vesijohtotöitä sekä kivi- ja päällystystöitä. Lisäksi keskustaan menevällä kaistalla louhitaan vielä ensi viikon ajan.

Caloniuksenkadun ja Leppäsuonkadun kaivantotyöt valmistuvat lokakuun loppuun mennessä. Alueella tehdään myös kivitöitä ja päällystetään keskustaan menevää kaistaa. Keskustasta pois päin menevällä kaistalla tehdään kivitöitä sekä kiskojen vieressä että jalkakäytävän puolella. Lisäksi alueella päällystetään jalkakäytäviä.      

Mechelininkadun uudet puut saapuvat loka–marraskuun vaihteessa. Niiden istuttaminen aloitetaan Caloniuksenkadun ja Leppäsuonkadun väliltä.

Mechelininkadun peruskorjauksen ohella kadulla tehdään samanaikaisesti muitakin liikkumiseen vaikuttavia töitä. Esimerkiksi HSY tekee parhaillaan Ruoholahdessa vesihuoltotöitä, jotka vaikuttavat Pohjoisen Rautatiekadun ja Porkkalankadun väliseen liikenteeseen aina vuoden loppuun asti.

Toimiva, viihtyisä Helsinki myös tuleville sukupolville

Kaksivuotinen urakka on vaikuttanut väistämättä niin asukkaiden kuin läpikulkijoidenkin arkeen. Jotta Helsinki olisi toimiva ja viihtyisä asukkailleen myös tulevaisuudessa, kaupunkia on kuitenkin uudistettava.

Kulttuurihistoriallisesti tärkeällä Mechelininkadulla vanhat viemäriputket, kaukolämpöputket ja kaapelivedot on korvattu uusilla. Nyt myös esimerkiksi Uusi lastensairaala saa veden uusittua putkistoa pitkin.

Raitiolinja 8:n nopeuttamiseksi HKL asensi kesällä uudet raitiotiekiskot Hietaniemenkadun ja Caloniuksenkadun välille.